World Dog Show Bratislava 8.-11.10.2009

24.10.2009 14:54

Info z bratislavské Incheby. - Omlouváme se za zpoždění.

Takže, dostat se na tuhle výstavu byl opravdu oříšek. Ne z důvodu, že by nebyly vstupenky nebo tak něco, ale z důvodu dopravy. Vlak byla první varianta, ale pak vzhledem k tomu, že bych musela pořád hlídat čas a kdo ví jaká by byla přístupnost z vlaku na výstaviště. Takže jsem hledala jinou variantu. Našim se zrovna moc nechtělo, protože to přece byla výstava psů..což je zrovna nebere, spíš ne tak jako mě. No takže ještě těsně před 11.10. (poslední výstavní den, FCI VII., FCI VIII. a společenská plemena), jsem pořádně nevěděla jestli jedu nebo ne a stejně tak to nevěděla Terča od Chessiho, protože ta měla jet se mnou. Nicméně jsem večer naše ,,uškemrala" a ti nakonec cestu do Bratislavy pojali jako výlet.

Konečně se teda všecko podařilo a my mohli vyrazit směr Bratislava - výstaviště Incheba. S Terčou jsme byly celou cestu natěšené a vyhlížely první billboardy a nějaké nápsy signalizující, něco k výstavě. Chvilku jsme se po Bratislavě motali, ale nakonec dobře dojeli. Řeknu vám, najít kruhy vymaráků (47, 48)  byla docela fuška a to nemluvím o hledání kruhu goldenů a labíků!!!! Došly jsme ke kruhu šediváků, kde už byla Lenka s Ginou, Iva s Eliškou, a další reprezentanti CHS Sirius Nova. Co se týče posuzování psů, tak teda, abych pravdu řekla, tak tu platilo: čím tmavší tím lepší :o(! No pro mě a Terču byla stejně jednička CHS Sirius nova, takže jsme si myslely svoje :D. Teď už k úspěchům. Eliška dostala CAC v třídě pracovní z konkurence 12ti fen, Fergie (Fashion Fad Sirius Nova) res. CAC v mezitřídě z konkurence 18ti fen!  Gina a ostatní SN dostali ,,Véčka". Což je i tak super. Jelikož, tam bylo přecpáno a my sledovaly hafany, tak jsme si nestihly pokecat s Lenkou, ale to nám vůbec neva, protože jedeme na NV do Brna, kde Lenka zase bude. :o)

Pak jsme polítaly snad 100x prostory se stánky :D a konečně se přesunuly do haly, kde se měly konat závěrečky.

Nebyly bychom to my, kdybychom nefandily Sirius Novákům, kteří nastupovali ve třech skupinách. První byla soutěž Nejlepší dorost výstavy, kde nastupovala D´Laila Sirius Nova Af Fala Love´a, která se se Simonou dostala do užšího výběru mezi šest nejlepších štěňat z 30-ti!!! Pak nastoupili do soutěže Best Progeny - Nejlepší odchov s nádherným psem Sireva Drake (dědečkem mýho budoucího šediváka) a jeho potomky, tady se ale bohužel neumístili. Nakonec nastoupili do soutěže o Nejlepší chovatelskou stanici. Tato soutěž byla hojně obsazená, celkem 59 chovatelských stanic, mezi nim tři či čtyři chovky výmarů, což dokazuje, že se plemeno výmarský ohař začíná těšit větší oblibě. Sirius Nova se nakonec dostala do užšího výběru mezi šest nejlepších a nakonec dosáhla třetího místa!!!! Takže Sirius Nova je třetí nejlepší chovatelská stanice na světě v roce 2009!!!!!

Kompletní výsledky najdete zde.

Jinak výstavu hodnotím velice dobře..teda až na to, že tam bylo fakt přecpáno, ale s tím se musí počítat. :). Myslím, že tyto výstavní úspěchy výmaráčků ze SN jasně dokazují, že se jedná o velice kvalitní chov a tím tak zvyšují úroveň chovu výmarů v ČR. Jsem děsně ráda, že budu mít to štěstí mít štěňátko, zrovna po fence z odchovu SN.!!

Jinak se omlouvám, za kvalitu fotek..Holt nám prostředí nepřálo a můj foťák to nezvládal, jako třeba zrcadlovka :D.