Vítáme do smečky goldena - NERA :)

21.03.2010 17:05

Jeden můj známý o mě prohlásil, že jsem středem všech pejskařů :).

Netrvalo dlouho a přibraly jsme do party dalšího pesana - zlatého retrívra Nera. Jen pro informaci- Neronka známe už delší dobu, ale nějak nebyl čas to tady připomenout. Je to nádherný klučina, bezvadně tmavé barvy, která se v poslední době málo vidí, mimo to je strašně aktivní, takže se na procházkách opravdu nenudíme. Do Laurinky se na první pohled zamiloval a dá se říct, že ji ve všem kopíruje a dohlíží na ni. Na procházkách jdou vedle sebe bok po boku, jako dlouholetí partneři :)

21.3. - První jarní den

Jak už to v poslední době bývá, domluvili jsme se s Ivem, Mončou (+Adélkou) a Neronkem na další prochajdu :). Počasí nebylo to pravé jarní, ale nám to v této skvělé společnosti nevadilo.

Vyšly jsme v 14:30 a Laurinka na jméno Nero začala děsně táhnout - asi věděla co se bude dít. Nerošek netrpělivě čekal na křižovatce a nemohl se slečinky dočkat. Vyrazili jsme na Hartlůvku. Po cestě jsme se zastavili u jezírka za hájovnou, kde jsme všichni na vlastní kůži pocítili Nerovo bláznění ve vodě. Laurinka se jen tak ráchala, ohlodávala klacíky a pak s Nerem hrála hoňku :o). Překvapivě se dneska vyvarovala hrabání a pomerně hezky poslouchala, Nero - ,,kopírka" se nenechal zahanbit a poslouchal taky.

Jelikož jsou Nerovi pánečci pro všechno, tak třeba brzy budeme trávit čas nejen nad procházkami, ale i nad výcvikem poslušnosti či dokonce lovečiny.Také máme v plánu procházky i mimo ,,naše teritorium" nebo možná o prázdninách dokonce nějaký vícedenní výlet - kdo ví? :o)

Jinak zbytek fotek můžete shlédnout na: lauris.rajce.idnes.cz/S_Nerem_21.3./#  nebo kliknutím na obrázek a již brzy ještě doplním fotky od Nera :)

Jinak jelikož je už jaro, tak postupně začíná i naše výstavní sezona - respektive zasílání přihlášek na výstavy psů bez PP.Zatím máme naplánováno pár výstav tady v okolí a pak se určitě nezapomeneme zastavit na již 3. ročník výstavy ve Zlíně. :). Tyto akce budeme absolvovat ve společnosti Terky a Chestera. S Terčou se taky určitě objevíme i na klasických a klubových výstavách - hlavě za účelem obhlédnout nové výmaří přírustky a za účelem podpořit naše šedivé kamarádky a favoritky :)

Jinak s Lauris zase začneme makat na práci na poli, na vodě a především dále trénovat down a přivolání, abychom co nevíce utvrdily přednosti, které Laurinka má (tímto mi pomůže s učením výmarky) a zároveň co nejvíce odstranily, utlumily to co je naopak nežádoucí. :o)